دارو در مقایسه با ایران در آلمان بسیار گران هست و دکترها بسیار کم دارو می نویسند. حتی دندانپزشک ها پس از کشیدن دندان هیچ آنتی بیوتیکی نمی دهند.
کسانی که مایل به تحصیل در رشته داروسازی در آلمان میباشند می توانند پس از گذراندن دوره زبان آلمانی و دریافت مدرک B2 زبان آلمانی در ایران برای این رشته درخواست پذیرش نمایند. لیسانس داروسازی که ۴ ساله میباشد و دکترای داروسازی که ۶ ساله است.
تحصیل به صورت رایگان و به زبان آلمانی میباشد و حداقل مدرک مورد نیاز برای ورود به دانشگاه داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و مدرک قبولی در یکی از دانشگاههای ایران میباشد.
Goldbach-Apotheken داروخانه گلدباخ در نورنبرگ جنوب آلمان
(دویچه وله/کاوه بهرامی) رشته داروسازی در دانشگاههای آلمان، در مقطع کارشناسیارشد پیوسته ارائه میشود. در بین ۱۷ دانشگاه ارائهکننده این رشته، دانشگاههایی وجود دارند که شهریه تحصیلی در آنها هنوز تصویب نشده است.حصیل در رشته داروسازی در دانشگاههای آلمان به دو بخش تقسیم میشود. بخش اول تحصیلات مقدماتی در علوم پایه نظیر شیمی، فیزیک و زیستشناسی است که ۴ نیم سال تحصیلی به طول میانجامد. برای بخش دوم نیز ۴ ترم در نظر گرفته شده است و مباحث ذکر شده به صورت تخصصی و عملی و در مواردی خارج از محیط دانشگاه، به طور نمونه در کلینیک یا سایر مراکز درمانی به دانشجو ارائه میشوند.مراحل امتحانات پایانی در رشته داروسازیامتحانات پایانی به سه بخش تقسیم میشود. بخش اول و دوم در طول دوران تحصیل و پس از هر یک از دو مرحله تحصیلی ذکر شده، انجام میشود. بخش سوم در برخی از دانشگاهها به صورت اختیاری و پس از دوره عملی صورت میگیرد. دانشگاههایی که تنها دو مرحله امتحان دارند، پس از قبولی دانشجویان در امتحانات پایانی به آنان مدرک کارشناسیارشد پیوسته اعطا میکنند.ابل ذکر است که رشته داروسازی در آلمان همانند رشته پزشکی، در مقطع تحصیلی کارشناسیارشد پیوسته ارائه میشود. علاقهمندان به دریافت مدرک دکترا، همانند سایر دانشجویان رشتههای غیرپزشکی، پس از دریافت مدرک کارشناسیارشد، با انتخاب موضوع و پذیرش آن توسط استاد راهنما، به تحصیل در مقطع دکترا مشغول میشوند.
دانشگاههایی که سه مرحله امتحان دارند، مرحله سوم را پس از گذراندن دوره عملی برگزار میکنند. دوره عملی در دو مرحله شش ماهه صورت میگیرد. دانشآموختگان در شش ماه نخست، در یکی از داروخانههای عمومی کارآموزی خواهند کرد. محل برگزاری دوره دوم به صورت اختیاری از سوی متقاضیان مشخص میشود. غالبا در یکی داروخانهها، مراکز درمانی، موسسات تحقیقاتی وابسته به دانشگاه و همچنین مراکز تولیدی دارو، میتوان دوره شش ماهه دوم را سپری کرد.
تحصیل در رشته داروسازی در کدام دانشگاهها امکانپذیر است؟
امکان تحصیل در رشته داروسازی در این دانشگاهها وجود دارد: دانشگاه مارتین لوتر، دانشگاه ینا، دانشگاه آزاد برلین، دانشگاه گرایفسوالد، دانشگاه هامبورگ، دانشگاه کیل، دانشگاه ماربورگ، دانشگاه دوسلدورف، دانشگاه بن، دانشگاه مونستر، دانشگاه ماینس، دانشگاه فرانکفورت، دانشگاه زاربروگن، دانشگاه مونیخ، دانشگاه وورسبورگ، دانشگاه فرایبورگ، دانشگاه ارلانگن و دانشگاه لایپزیگ.
قابل ذکر است که در بین دانشگاههای نام برده، دانشگاه آزاد برلین، مونیخ و فرایبورگ از جمله دانشگاههای برتر در آلمان محسوب میشوند.
در بین دانشگاههایی که تحصیل در رشته داروسازی در آنها امکان پذیر است، دانشگاههای مارتین لوتر، ینا، آزاد برلین، گرایفسوالد، لایپزیگ و کیل، رشته داروسازی را به صورت رایگان و بدون شهریه تحصیلی ارائه میدهند.